سري دوم هشدارهاي بازرسي

يکشنبه 10 اسفند 1393

فهرست مطالب:


سری دوم هشدارهای بازرسی

 

          1-نظر به اینکه برخی از جاعلین با فریب دادن افرادی همچون پیکهای موتوری ، رانندگان آژانس و اشخاصی از این قبیل با پرداخت دستمزدهای چشمگیر و یا تحریک حس انسان دوستی آنها به بهانه های واهی ، چکهای مجعول را به آنان سپرده تا پس از وصول وجه آن را در محل تحویل دهند. لذا ضرورت دارد ، در صورت احراز این موضوع که شخص گیرنده وجه ، ذینفع واقعی نمی باشد و فقط وظیفه وصول چک را در مقابل اخذ دستمزد به عهده گرفته است ، با حساسیت بیشتری به بررسی اصالت چک ارائه شده بپردازیم.

          2-در صورت برخورد با اولین مورد مشکوک ، به کنکاش بیشتر در تمامی پارامترهای چک نظیر : وجود واتر مارک نام بانک ملی ایران در خمیره کاغذ ، کنترل دقیق شماره سریال چک ، برشهای محل جدا شدن از   ته سوش ، بررسی ارقام کد امنیتی MICR و . اقدام نماییم.

          3-چکهای با مبالغ بیشتر از 50 میلیون ریال (با تایید کاربر ارشد اول) و بیش از 1000 میلیون ریال (با تایید کاربر ارشد دوم) می بایست حتماً به رویت و تایید آنها رسیده و پس از تهیه تصویر پشت و روی کارت ملی گیرنده وجه ، پرداخت شود.

          4-مطابقت امضاء دریافت کننده خدمات بانکی با نمونه ارائه شده به بانک تنها ملاک احراز هویت     نمی باشد. ضرورت دارد احراز هویت کامل به شیوه های صحیح از دریافت کننده خدمات مورد نظر انجام گیرد.

          5-وسیله پرداخت از هر حسابی ، ابزار تعریف شده مخصوص آن حساب نظیر : دسته چک ، ملی    کارت ، دفترچه و . می باشد. لذا به منظور جلوگیری از بروز صدمات بعدی ، پرداخت وجه با استفاده از ابزاری غیر از آن بجز موارد استثناء و مصرحه در قانون مجاز نمی باشد.

          6-اخیراً مشاهده می شود جاعلین ، چکهای مجعول با مبالغ هنگفت را بجای دریافت بصورت نقدی به حساب های مفتوحه نزد موسسات اعتباری که با مدارک جعلی افتتاح شده واگذار نموده و به دلیل عدم عضویت موسسه یاد شده در شبکه بانکی و سیستم پایاپای چکها و یا صرفه جویی در زمان ، احد از کارکنان آن موسسه اقدام به دریافت نقدی آن می نماید (به ویژه در شهرستانها) . لذا وجود موضوعاتی نظیر سابقه آشنایی همکاران با آنها و واریز به حساب موسسه ، به هیچ وجه نباید باعث ایجاد تزلزل در بررسی صحت اصالت چک شود.

          7-در مواردی جاعلین با ذکر نام صاحبان حساب ، مسئولین امور مالی سازمانها ، ارگانها و ادارات مختلف و حتی ذکر مشخصات فردی و منتسب نمودن خود به آنها ، سعی در جلب اعتماد همکاران و از بین بردن تمرکز آنان و به تبع آن وصول چکهای مجعول ، اخذ صورتحساب و اطلاعات محرمانه مشتریان می نمایند، لذا هیچیک از شگردهای فوق نباید مانعی در بررسی احراز هویت و اصالت چک گردد.

          8-یکی دیگر از شگردهای جاعلین ، تقلید صدای صاحبان حساب و یا سوء استفاده از عناوین صاحبان منصب نظیر : قضات ، مسئولین ادارات ، وزارتخانه ها ، بانک و به منظور فریب و اخذ اطلاعات حساب مشتریان از طریق تلفن و یا حضوری می باشد. لذا مجدداً تاکید می گردد حسابهای بانکی و امور مرتبط با آن از امور کاملاً محرمانه می باشد. بنابراین افشای اطلاعات مشتریان تخلف محسوب گردیده و مستوجب تنبیهات اداری خواهد بود.

          9-با عنایت به ارائه نامه های جعلی مراجع قضایی و انتظامی از سوی جاعلین ، ضروت دارد هنگام ارائه چنین نامه هایی ، در صورت امکان و عدم تاخیر در اجرای دستور مراجع فوق نسبت به اخذ تاییدیه کتبی و یا تلفنی اقدام گردد و حتی الامکان پاسخ نامه را از طریق مجاری اداری برای مرجع استعلام کننده ارسال نماییم.

فایل الحاقی كل مطلب  


تمامی حقوق متعلق به این سایت برای بانک ملی ایران محفوظ می باشد.
Bank Melli Iran - Copyright © 2024 rss mail